Nyheder

Hver måned udsendes et nyhedsbrev, der informerer dig om de nyeste statusopdateringer i Hvidovre Fjernvarme. Du kan f.eks. blive klogere på de services Hvidovre Fjernvarme tilbyder dig, få mere viden om fjernvarmen eller få tips og tricks fra energirådgiveren.

I denne måned kan du lære mere om hvordan du får fugten ud af din bolig:

  • Ud over at holde på varmen, så er det også vigtigt at holde fugtniveauet i boligen nede. For høj luftfugtighed kan føre til hovedpine og allergi, og bygningen kan blive ramt af skimmelsvamp og fugtskader, der kan være dyre at udbedre.
  • Madlavning, bade og tørring af vasketøj skaber meget fugt i boligen, så her er det særligt vigtigt at få luftet ud, og bedst er det at undgå tørring af tøj indendørs. Men bare det at vi opholder os i vores boliger skaber fugt ved ånding og sved. En familie på fire personer kan derfor nemt skabe omkring 10 liter vand om dagen, der skal ventileres ud af huset.
  • Varm luft kan indeholde mere fugt end kold luft. Når varm, fugtig luft rammer en kold overflade og nedkøles, vil der derfor kunne skabes kondens (vand). Derfor er der særlig risiko for fugtrelaterede skader på bygningen om vinteren. Typisk er vinduesglas en af de kolde overflader i en bolig. En indikation på for høj luftfugtighed er derfor, at der dannes kondens (dug/vand) i boligens vinduer. Du kan også måle luftfugtigheden med et hygrometer, der kan købes fra omkring kr. 35,-. Den relative fugtighed bør ligge under 40-45% om vinteren og under 60-65% om sommeren.
  • Du kan styre fugtniveauet ved korrekt opvarmning, jævnlig udluftning af boligen, og ved at holde døren lukket til f.eks. badeværelset, når du har været i bad. Hvis du har en emhætte med kulfilter og uden aftræk, skal du være opmærksom på, at kulfilteret optager fedt og lugt fra madlavningen, mens vanddampen sendes tilbage ud i rummet. Derfor er det særligt vigtigt at få luftet ud i det tilfælde. Boligens rum bør holdes på en temperatur mellem 20-22°C og ikke under 17°C. Er nogle rum koldere bør temperaturen mellem rummene ikke variere mere end 4-5°C. Udluftning bør generelt foretages med gennemtræk 2-3 gange dagligt i 5 minutter, og imens bør der lukkes for varmen.

Kilder: SBi og Bolius.

09-01-2018 

Udskriv

Skriv dig op til fjernvarmen i udbygningsområderne

 

Kontakt os

Hvidovre Fjernvarmeselskab v/ EBO Consult A/S
Arnold Nielsens Boulevard 60, 1
2650 Hvidovre

Mandag til torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 15:00

Tlf. 36 38 38 00, Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

test

Vagt-telefonen: 36 78 73 68

Ved alvorlige driftsstop uden for normal arbejdstid, kan der ringes til den bemandede vagttelefon, fx: manglende varmeforsyning, brud på forsyningsledninger eller oplysninger i forbindelse med ledningsarbejder.